Wednesday, 14 December 2016

Small preparations

Last night I baked gingerbread and made small tealight holders. These are meant to be small christmas greetings.


On a sadder note. I've had a bit of night-traffic in my kitchen cupboard and found evidence of mice. I had to get mousetraps as my cat cannot get hold of if, as the traffic goes on underneath and inside the cupboard. I am not fond of killing...but mice in my kitchen is the last thing I want.

Love to all.

5 comments:

Trisha said...

Beautiful tea light holders, hope you catch that mouse.

Nina said...

Thank you dear Trisha!
I've had a slaughterhouse in my kitchen last night! Horrible, I hate killing! I even watched one of the mice dying, I cried a little (pathetic!) and apologized (even more pathetic!)but I have no "less cruel" -solution on hand.
I first thought I cannot even empty the traps as I am not fond of dead animals, but after watching the slaughter of one mouse, I decided I must toughen up and deal with it. Gloves on and empty the traps woman!

Cheri said...

Kauniita joulutervehdyksiä. Hiiret voivat majailla kissataloudessakin, siitä on kokemusta. Minulla ei ole hiirenpyydyksiä, mutta olen aina ahkerasti tutkinut, mistä raosta ne pääsevät sisään ja tukkinut aukot rutistetulla kanaverkolla. Se on tehokas este.

Nina said...

Minä taisin löytää juuri oikean raon ja tukin sen foliolla (hiiret eivät kuulemma foliosta välitä), nyt on ollut hiljaista kaapissa. Olen tosin tullut siihen lopputulokseen että yksi hiiristä luultavasti oli rotta!!!! Se oli nimittäin sen verran iso ettei se edes lihavaksi hiireksi ole mahdollinen!

Nina said...

Niin ja kiitos kanaverkkovihjeestä. Pitääpä kokeilla sitäkin.